Hieronder treft u per categorie mijn vintage lampen aan. Kijk onder de wandlampen en bureaulampen naar de verschillende mogelijkheden en maak uw keuze.

Met zorg ingekocht en alle lampen zijn voorzien van nieuwe electra. Heeft u zelf een vintage lamp die u wilt gebruiken met de veiligheid van nieuwe electra? Neem eens contact op voor de mogelijkheden!

Bauhaus stijl Wila grijze bureaulamp 

 

Waarom zou je een lamp bij Vintage-wattage kopen? Bekijk alle foto's maar eens.

Geen enkele vintage lamp gaat hier weg zonder grondige controle. Ik kocht deze vintage industriële bureaulamp van het merk Wila in een fantastische staat. De lamp scharniert bij de kap en voet. Tevens is de kap draaibaar. Hoogte 43 cm.

Deze lampen hebben vaak in een werkplaats gestaan, waar ze veel licht moesten geven. Dus een hoog wattage gloeilamp erin die ook veel warmte af gaf. Ook bij deze lamp was dat het geval. De bakelieten fitting heeft dit niet overleefd. En de bekabeling bij de aansluiting ook niet. Deze is opnieuw bekabeld op de originele manier en voorzien van een zelfde soort fitting, die ik op voorraad heb doordat ik oude lampen herstel en ook uit elkaar haal voor onderdelen.

 

Jaren 90 keramische man regenjas hoed lantaarnpaal lamp

Deze jaren 90 "smooth Criminal" lamp kocht ik "ontkroond" hij miste zijn glazen bol. Inmiddels is hij herenigd met een bijpassende bol. De originele bekabeling heb ik gecontroleerd en is in orde en zonder schakelaar. Deze kan ik er voor 5 euro extra aanzetten. Vernieuwen van snoer is ook mogelijk. Hoogte exclusief glazen bol 40cm, met bol is hij 55cm hoog.

2 VEB Leuchten space-age bureaulampen

Wil jij 2 dezelfde vintage DDR spaceage (bauhaus) lampen op je nachtkastjes of in de woonkamer? Dit is je kans! Beide originele zwarte lak, mooi chrome en originele schakelaars. 1 opnieuw bedraad, de 2de kan op aanvraag nieuwe snoer krijgen. Bij afname beide lampen, 125 euro per stuk. Los te koop voor 150 per stuk.